.

.

.

 

 

 

 

 

Ταρτάκια  με  μαρμελάδα Φράουλα & Βασιλικό

Υλικά

220γ αλεύρι, 85γ βούτηρο, 3-4 κουταλιές νερό, ένα βαζάκι Φράουλα & Βασιλικό

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°. Βάλτε το 170γ από το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το βούτηρο και δουλέψτε με τα χέρια να ανακατευτεί το βούτηρο με το αλεύρι. Προσθέστε 3-4 κουταλιές κρύο νερό και δουλέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη. Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας σας. Κόψτε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίξτε τα ώστε να γεμίστε την ανάλογη φόρμα. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας (ή παραπάνω)  Φράουλα & Βασιλικό σε κάθε ταρτάκι. Βάλτε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

 

 

 

 

 

Σαντιγύ με μαρμελάδα Φράουλα & Βασιλικό

Υλικά

σαντιγύ, ένα βαζάκι Φράουλα & Βασιλικό

Σε ένα ποτήρι βάλτε μία κουταλιά της σούπας Φράουλα & Βασιλικό μέσα και ακλούθως μία κουταλιά σαντιγύ. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές ώστε να έχετε στο σύνολο στρώσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα Ροδάκινο & Δυόσμο

Υλικά

275γ αλεύρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 150γ βούτηρο, 1 κρόκο αβγού, 2 κουτακάλια κρύο νερό, ένα βαζάκι Ροδάκινο & Δυόσμο

Βάλτε 225γ από το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ μαζί το βούτηρο (το οποίο για να δουλευτεί πιο εύκολα μπορείτε να το κόψτε σε μικρά κομματάκια). Τρίψτε μαζί το αλέυρι και το βούτηρο μέχρι να έχετε την υφή τρίμματος. Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τον κρόκο μαζί με το νερό και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το στο μείγμα σας και δουλέψτε με τα χέρια (ή βάλτε στο μπλέντερ). Καλύψτε με σελοφάν & βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°. Αλευρώστε με το υπόλοιπο αλέυρι τον πάγκο της κουζίνας σαςκαι βγάλτε το μείγμα από το μπολ, κόψτε ένα κομμάτι και βάλτε στην άκρη και με το υπόλοιπο ανοίξτε το φύλο σας. Βουτηρώστε το ταψί σας και καλύψτε το κάτω μέρος με την ζύμη σας . Γεμίστε την τάρτα με Ροδάκινο & Δυόσμο. Με το άλλο κομμάτι ζύμης φτιάξτε τις λωρίδες ζύμης για το πανω μέρος και απλώστε πάνω από την μαρμελάδα. Βάλτε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

 

 

 

 

 

Τζίκεϊκ με  μαρμελάδα Ροδάκινο & Δυόσμο

Υλικά

250γ μπισκότα digestives, 80γ βούτηρο, 250γ κρέμα γάλακτος, 60γ ζάχαρη άχνη, 500γ τυρί κρέμα, 2 βαζάκια Ροδάκινο & Δυόσμο

Αφήστε έξω από το ψυγείο το βούτηρο για μισή ώρα πριν ξεκινήστε, ώστε να λιώσει. Σε ένα μπολ βάλτε τα μπισκότα και σπάστε τα να γίνουν τρίμα. Βάλτε μέσα το βούτηρο και ανακατέψε καλά. Βάλτε το μείγμα σας στο κάτω μέρος του ταψιού σας με τσέρκι. Πατήστε το για γίνει συμπαγής στρώση. Βάλτε το στο φούρνο στους 180° για περίπου 10 λεπτά. Βγάλτετο και αφήστε σε μια άκρη. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα  και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το μείγμα πάνω στη βάση σας ισιώνοντας τη στρώση με μία σπάτουλα. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Βγάλτε το και αδειάστε από πάνω τα βαζάκια Ροδάκινο & Δυόσμο. Βγάλτε προσεκτικά το τσέρκι και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

Κρέμα με  Σύκο & Καρύδι

Υλικά

3/4 ποτηριού γάλα, 1/3 ποτηριού βούτηρο, κομματάκια σοκολάτα, ένα βαζάκι Σύκο & Καρύδι

Λιώστε το βούτηρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάλτε από το μάτι , προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε καλά το μείγμα σας. Αφαιρέστε λιγάκι σε ένα ποτήρι. Στο υπόλοιπο βάλτε 4-5 κουταλιές ή περισσότερο Σύκο & Καρύδι και ανακατέψτε καλά. Σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμίστε μέχρι τα 3/4 περίπου με το μείγμα. Από πάνω βάλτε μία στρώση με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με κομματάκια σοκολάτα και κακάο αν θέλετε.

 

 

 

 

 

Dumplings με  Σύκο & Καρύδι

Υλικά

300γ αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, 10γ ζάχαρη, 190μλ χλιαρό γάλα, 10γ μαγιά, 50γ βούτηρο, 1 κρόκο αβγού, ένα βαζάκι Σύκο & Καρύδι

Σε ένα μπωλ βάλτε το αλεύρι,  ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Διαλύστε την μαγιά μέσα στο γάλα και αφού κάνετε μία τρύπα στο μείγμα σας χύστε το γάλα μέσα και ανακατέψτε. Προσθέστε το βούτηρο και τον κρόκο και ανακατέψτε ξανά. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το για περίπου 1.5 ώρα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει φτιάξτε μπαλάκια με το μείγμα και γεμίστε τα με το Σύκο & Καρύδι και κλείστε τα να έχουν την μορφή μπάλας. Βράστε νέρο σε μία κατσαρόλα και βάλτε μέσα τις μπάλες και βράστε για περίπου 6-7 λεπτά. Βγάλτε τα από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και σερβίρετε με λίγη έξτρα Σύκο & Καρύδι.

 

 

 

 

 

Μάκαρουνς με  μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο

Υλικά

235γ ζάχαρη άχνη ,2 κουταλάκια νερό, 125γ αμύγδαλα ,90γ ασπράδια αβγών, ένα βαζάκι μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο

Σπάστε τα αμύγδαλα ώστε να έχετε μορφή σκόνης. Βάλτε σε ένα μπολάκι και ανακατέψτε με 40γ ασπράδια ώστε να δημιουργηθεί μια υφή πολτού. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό & την ζάχαρη και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε μέχρι να γίνει σαν σιρόπι σε υφή. Σε ένα μπολ βάλτε τα 50γ ασπράδια και χτυπήστε τα μέχρι να σηκώνεται μαζί με το σύρμα. Βάλτε αυτό το μείγμα μέσα στον πολτό αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίστε τα μάκαρουνς. Όταν τα έχετε σχηματίστει όλα χτυπήστε 2-3 φορές το ταψί ώστε τα «τελιώματα» από το κορνέ & ισιώσουν. Αφήστε για περίπου μισή ώρα. Μετά ψήστε στο φούρνο για περίπου 12-14 λεπτά στους 170.° Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε για μισή ώρα να κρυώσουν. Πάρτε την μαρμαλάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο και κάντε μία στρώση στα μισά μάκαρουνς. Πάρτε τα  άλλα μισά και καπακώστε.