.

.

.

 

                 

 

 

 

 

Μοσχάρι φιλέτο με πουρέ με  Μαύρη Ελιά & Καρύδι

Υλικά

1κιλό πατάτες, 300γ βούτυρο,  2 φιλέτα μοσχαρίσια, Eλαιόλαδο, ένα βαζάκι πατέ  Μαύρη Ελιά & Καρύδι
Τρυπήστε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Τυλίξτε την κάθε μία με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 70 λετπά. Βγάλτε τις από το φούρνο και σκάψτε την κάθε πατάτα αδειάζοντας σε ένα μπωλ την σάρκα της πατάτας. Πατήστε να λιώστε την πατάτα και ανακατέψτε τις με το βούτηρο. Προσθέστε μισό βαζάκι  Μαύρη Ελιά με Καρύδι και  ανακατέψτε καλά. Στο μεταξύ  βάλτε το/τα φιλέτα μοσχαριού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι  με λίγο λαδάκι. Το μυστικό στο ψήσιμο είναι να πάει ομοιόμορφα παντού το λάδι. Μπορείτε να το γυρίζετε το κρέας στο τηγάνι σαν να μαζεύεται το λάδι.

 

 

 

 

 

Mοσχάρι με πουρέ Αρακά με Δυόσμο

Υλικά
2 κομμάτια στρογγυλά μοσχάρι φιλέτο, Eλαιόλαδο, 1/2 ποτήρi γάλα, 4 κουταλάκι βούτηρο,  6 πατάτες, ένα βαζάκι Αρακά με Δυόσμο,

Καθαρίστε τις πατάτες και  βάλτε τις να βράσουν σε νερό με  1/2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το γάλα με το βούτηρο. Ζεστάνετε μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτηρο. Στραγγίξτε τις πατάτες και λιώστε τις. Αδειάστε το γάλα και βούτηρο μέσα στις λιωμένες πατάτες και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε μπόλικο Αρακά με Δυόσμο στις  πατάτες και ανακατέψτε καλά. Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας πατώντας ελαφριά να μαζέψτε ότι υγρό υπάρχει στις επιφάνειες. Αφήστε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάλτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και  περιμένετε να κάψει αρκετά. Βάλτε τα φιλέτα στο τηγάνι γυρίζοντας πλευρά κάθε 20-25 δευτερόλεπτα. Στριφογυρίστε στο τηγάνι «μαζεύοντας» όλο το ελαιόλαδο πάνω στο κρέας. Ψήστε το ανάλογα με το γούστο σας από 3 λεπτά έως….             καλοψημένο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 περίπου λεπτά  και σερβίρετε από πάνω από τον πουρέ.

 

 

 

 

 

 

Γεμιστά  μανιτάρια με  Τομάτα & Θυμάρι

Υλικά

6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, 500γρ κιμάς, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, Ελαιόλαδο, 3 μπάλες τυρί μοτσαρέλα, ένα βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Θυμάρι

Ανάψτε το φούρνο στους 200° να ζεσταθεί. Καθαρίστε με χαρτί ή βουρσάκι τα μανιτάρια. Βάλτε τα μανιτάρια στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάλτε τα και προσεκτικά  αφαιρέστε τους τα κοτσάνια. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο για 10 λεπτά & βγάλτε τα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Βάλτε και το κιμά. Όταν ροδίσει ο κιμάς προσθέστε ένα βαζάκι Τομάτα & Θυμάρι και ανακατέψτε καλά. Βγάλτε από τη φωτιά. Γεμίστε τα μανιτάρι  με τον κιμά και βάλτε από πάνω ένα κομματάκι μοτσαρέλα και ξαναβάλτε το φούρνο για περίπου 5-7 λεπτά

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπιφτέκια με Τομάτα & Σκόρδο

Υλικά
500g κιμάς (ό,τι θέλετε, μοσχάρι ή χοιρινό ή  μείγμα των δύο),6 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα, 1 μπόλικη φέτα ψωμί, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο, ένα βαζάκι Τομάτα & Σκόρδο

Σε ένα μπωλ βάλτε το ψωμί και το γάλα και αφήστε να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ βάλτε τον κιμά σε ένα μπωλ μαζί με το κρεμμύδι και λίγο αλάτι &  πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα σας με τα χέρια. Λιώστε το ψωμί με το γάλα και βάλτε το στο μείγμα σας ανακατέυοντας καλά. Χωρίστε το μείγμα σας σε μπάλες σε ότι μέγεθος θέλετε. Βάλτε στο τηγάνι σας λίγο ελαιόλαδο και βάλτε τα μπιφτέκια σας.  2-3 λεπτά πριν τα βγάλτε αδειάστε ένα βαζάκι Τομάτα & Σκόρδο στο τηγανι και ανακατέψτε να πάει παντού. Σερβίρετε σε πουρέ πατάτας.

 

        

 

 

 

 

 

Αρνίσια  παϊδάκια  πικάντικα  με Τομάτα & Τσίλι

Υλικά
Αρνίσια παϊδάκια, ελαιόλαδο, Τομάτα & Τσίλι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.  Λαδώστε τα παϊδάκια και βουρτσίστεπάνω Τομάτα & Τσίλι. Βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά,  ανάλογα με το πως τα θέλετε ψημένα.  Σερβίρετε με Τομάτα & Τσίλι κοντά για βουτήγματα!

 

 

 

 

 

 

Φιλέτα ψαρονέφρι με Μαρμελάδα Ροδάκινο & Δυόσμο

Υλικά
4 φιλέτα ψαρονέφρι, αλάτι & πιπέρι, ελαιόλαδο, ένα βαζάκι μαρμελάδα Ροδάκινο & Δυόσμο

Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας πατώντας ελαφριά να μαζέψτε ότι υγρό υπάρχει στις επιφάνειες.  Αλείψτε τις πανσέτες  καλά με ελαιόλαδο και βάλτε τις  να ψηθούν γυρνώντας από πλευρό σε πλευρό κάθε 2 λεπτά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στριφογυρίστε στο τηγάνι «μαζεύοντας» όλο το λάδι πάνω στο κρέας.  Στο 9ο περίπου λεπτό βάλτε μπόλικη μαρμελάδα Ροδάκινο με Δυόσμο στο τηγάνι. Βγάλτε και σερβίρετε με λαχανικά.

 

 

 

 

 

 

 

Χοιρινό με  Μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο

Υλικά
2 κιλά χοιρινό, αλάτι & πιπέρι, ένα βαζάκι Μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα πάνω. Κάντε μικροσχισμές στο δέρμα (λίπος). Αλατοπιπερώστε το παντού. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε για 25 λεπτά. Μειώστε στους 190° και αφήστε στο φούρνο για άλλες 2 ώρες. Για να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί καλά τρυπήστε με ένα σουβλί και σπρώξτε μέχρι την άλλη άκρη. Όταν το ξαναβγάλτε, σιγουρευτείτε ότι δεν έχει ίχνος ροζ πάνω. Βγάλτε το από το φούρνο & αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με ένα μπωλάκι Μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο.

 

 

 

 

 

 

 

Μοσχαρίσια καλαμάκια με Τομάτα & Μαυροδάφνη

Υλικά
Μοσχάρι φιλέτο, κόκκινη πιπεριά, Κκτρινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά, ξυλάκια για καλαμάκια, ένα βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Μαυροδάφνη

Βάλτε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα μπωλ με νερό  να μουσκέψουν μέχρι να ετοιμάστε τα υπόλοιπα. Κόψτε σε κύβους το μοσχάρι και σε τετράγωνα τις πιπεριές. Περάστε τα  στα καλαμάκια εναλλάξ κάνοντας και αλλαγές με τα χρώματα των πιπεριών. Βάλτε στη ψησταριά ή στο γκριλ  να ψηθούν. Σε κολονάτα ποτήρια γεμίστε στα ¾ με την Τομάτα & Μαυροδάφνη. Τοποθετήστε από πάνω στο κάθε ποτήρι ένα καλαμάκι και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

 

Πέϊνιρλί με Τοματορακομελιά

Υλικά

Ζύμη πίτας, 500γρ αρνίσιος κιμάς (ή άλλος κιμάς), 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ένα βαζάκι Τοματορακομελιά

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μετά από 2 λεπτά  προσθέστε το κιμά και τις πιπεριές και  αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να ροδίσει λίγο. Βάλτε μισό βαζάκι Τοματορακομελιά και ανακατέψτε αφήνοντας άλλα 3-4 λεπτά στο μάτι και μετά αφήστε το σε μία άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°. Στο μεταξύ αλευρώστε το πάγκο της κουζίνας και ανοίξτε το φύλλο σας. Βουτηρώστε το ταψί σας προτού  απλώστε τη ζύμη. Απλώστε το κιμά μέσα στη βάρκα. Βουρτίστε τα  πλαϊνά με ελαιόλαδο και βάλτε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά

 

 

 

 

 

 

 

Πίτα με κεφτεδάκια με Τομάτα & Βασιλικό

Υλικά

Ζύμη, 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς, 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο, μισό ποτήρι τρίμμα, αλάτι & πιπέρι, 1 αβγό, ελαιόλαδο, ένα βαζάκι Τομάτα & Βασιλικός

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°.  Σε ένα μπολ βάλτε το κιμά, κρεμμύδι , σκόρδο, τρίμμα, αλάλι και πιπέρι και το αβγό και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σας. Βάλτε λίγο λαδάκι στο τηγάνι να κάψει. Χωρίστε το μείγμα σας σε μπαλάκια και βάλτε σιγά σιγά στο λάδι να τηγανιστούν για περιπου 9-10 λεπτά. Βγάλτε από το μάτι και αδειάστε περίου τα 3/4 του βάζου σάλτσα Τομάτα & Βασιλικός στο τηγάνι. Λαδώστε το ταψί σας και απλώστε τη ζύμη στο κάτω μέρος. Αδειάστε στο ταψί το τηγάνι και βάλτε στο φούρνο και αφήστε για περίπου 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί και αδειάστε το υπόλπο βαζάκι της σάλτσας και τρίψτε αν θέλετε από πάνω τυράκι και ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 3-5 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο κααι αφήστε για 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε την πίτα σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοσχάρι με πατάτες, ελιές, κάπαρη με  Τομάτα & Ελιές

Υλικά

800γ μοσχάρι, 4 πατάτες, 2 κρεμμύδια, ¼ ποτηριού λευκό κρασί, 1 κουταλιά βούτηρο, 10 ελιές, 1κουταλιά σούπας κάπαρη, ένα βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Ελιές

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°. Κόψτε το κρέας σε κύβους καθώς και τις πατάτες. Κόψτε το κρεμμύδι σε λωρίδες. Σε ένα ταψί βάλτε μία κουταλιά βούτηρο στο πάτω και στα πλαϊνά. Βάλτε το κρέας , τις πατάτες, την κάπαρη και τις  ελιές στο ταψί μαζί με μισό βάζο σάλτσα Τομάτα & Ελιές και 1/4 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήστε στο φούρνο για περίπου 3 ώρες. Σβήστε το φούνρο καιβγάλτε το ταψί και αδειάστε μέσα το υπόλοιπο βαζάκι σάλτσας. Βάλτε το πίσω στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεφτεδάκια με Παπάρα

Υλικά

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς, 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο, μισό ποτήρι τρίμα, 1 αβγό, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο, ελαιόλαδο, ένα βαζάκι, Για Παπάρα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°.  Σε ένα μπολ βάλτε το κιμά, κρεμμύδι , σκόρδο, τρίμμα, αλάτι και πιπέρι και το αβγό και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σας. Βάλτε λίγο λαδάκι στο τηγάνι να κάψει. Χωρίστε το μείγμα σας σε μπαλάκια και βάλτε σιγά σιγά στο λάδι να τηγανιστούν για περιπου 9-10 λεπτά. Βγάλτε από το μάτι και αδειάστε περίου τα 3/4 του βάζου Παπάρα στο τηγάνι.  Βάλτε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

Λουκάνικα, καρότα, πατάτες με Τομάτα & Θυμάρι

Υλικά

4 λουκάνικα, 3 καρότα, 2 πατάτες, 2 κουταλιές βούτηρο, ένα βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Θυμάρι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα ταψί βάλτε το βούτηρο και απλώστε στο πάτω και στα πλαϊνά. Κόψτε σε φέτες τα καρότα και τις πατάτες. Βάλτε τα όλα στο ταψί μαζί με τα λουκάνικα και μισό βαζάκι Τομάτα & Θυμάρι και 1/4 ποτήρι νερό. Αφήστε στο φούρνο για μία ώρα περίπου. 2 λεπτά πριν βγάλτε το ταψί, βάλτε το υπόλοιπο βαζάκι της σάλτσας.