.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

Κοτόπουλο με αμύγδαλα με μαρμελάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου, αμύγδαλα φιλέ, σοϋ σως, 1 ψιλικομμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, πιπεριές κομμένα σε κυβάκια, 1 βαζάκι μαρμαλάδα Πορτοκάλι & Γλυκάνισο

Κάντε 3-4 σκισμές με μαχαίρι στο στήθη κοτόπουλο. Στο τηγάνι βάλτε λίγο λαδάκι. Προσθέστε τα κρεμμύδια. Μετά από 1 λεπτό βάλτε και τα στήθη κοτόπουλο στο τηγάνι. Αφήστε για μέχρι να αρχίζει να ροδίζει από κάθε πλευρά. Προσθέστε τις φλύδες αμυγδάλου & την σόϋ σως και ανακατέψτε. Βάλτε μισό βαζάκι (ή παραπάνω αν θέλετε!) Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Γλυκάνισο και λίωστε το με κουταλάκι ανακατεύοντας να πάει παντού. Βγάλτε από το μάτι & αφήστε να κάτσει για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε, ιδανικά με ρύζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καυτερές λωρίδες κοτόπουλου με Φλογερή Πιπεριά

Υλικά

6 στήθη κοτόπουλο, 150γ αλεύρι, 300μλ ξινόγαλο, ελαιόλαδο, 1 βαζάκι  πατέ Φλογερή Πιπεριά

Βάλτε σε ένα μπωλ τα στήθη & το ξινόγαλα και αφήστε για 1 ώρα (αν δεν έχετε χρόνο δεν πειράζει). Βάλτε περίπου ενάμισι εκατοστό λάδι στο τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί. Στο μεταξύ βγάλτε ένα ένα τα στήθη από το γάλα και ελαφρώς σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. Κόψτε τα σε λωρίδες. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώστε τις λωρίδες. Βάλτε τις στο τηγάνι και αφήστε από 6 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Ανεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε μέχρι να να ροδίσουν. Σβήστε το μάτι και χύστε από πάνω Φλογερή Πιπεριά. Σερβίρετε πάνω σε στρώση από Φλογερή πιπεριά… και όποιος αντέξει!

            

 

 

 

 

 

 

 

 

Στήθη κοτόπουλου με σάλτσα Τομάτα & Μαυροδάφνη

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου, ελαιόλαδο, 1 βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Μαυροδάφνη

Στεγνώστε τα στήθη με λίγο χαρτί κουζίνας. Προθερμαίινετε το φούρνο στους 220°. Σε ένα ταψί βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο πάτω να παέι  παντού. Απλώστε μέσα τα  στήθη, χωρίς να ακουμπάνε. Καλύψτε με λαδόκολλα από πάνω ώστε να είναι καλυμένα από παντού. Κατεβάστε την θερμοκρασία στους 180 °,  βάλτε μέσα το ταψί σε μεσαίο ράφι και αφήστε για  περίπου 40 λεπτά. Βγάλτε το ταψί και την λαδόκολλα. Βάλτε το σκεύος σερβρίσματος αφού τα αλείψτε όλα καλά καλά με Τομάτα & Μαυροδάφνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wise sandwich με κοτόπουλο με σάλτσα Τομάτα & Δαμάσκηνο
Υλικά

6 στήθη κοτόπυλου, 150γ αλεύρι, 300μλ ξινόγαλο, ελαιόλαδο, ψωμάκια, τριμμένο τυράκι, 1 βαζάκι σάλτσα Τομάτα & Δαμάσκηνο

Βάλτε σε ένα μπωλ τα στήθη κοτόπουλο μαζί με το ξινόγαλα και αφήστε για μία ώρα περίπου (αν δεν έχετε χρόνο, δεν πειράζει!). Βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι και α΄φηστε να ζεσταθεί,. Στο μεταξύ βγάλτε ένα ένα τα στήθη κοτόπουλου από το ξινόγαλα και σκουπίστε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας. Βάλτε αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώστε τα στήθη. Βάλτε τα στο τηγάνι για περίπου 6 λεπτά πάο την κάθε πλευρά. Ανεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε τα να ροδίσουν. Σβήστε το μάτι και αφήστε τα στήθη στην άκρη. Βάλτε μπόλικη σάλτσα Τομάτα & Δαμάσκηνο από πάνω. Κόψτε τα ψωμάκια στην μέση και βάλτε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με τρυμμένο τυράκι. αν θέλετε βάλτε κα τομάτα ή μαρούλι ή και τα δύο! Και απολάυστε για καλό σκοπό!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wise Γλυκόξινο Κοτόπουλο

Υλικά

250γρ κοτόπουλο, ½ ποτήρι αλεύρι, 4 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο, ½ νερό, 1 αβγό, 1 βαζάκι Γλυκόξινη σάλτσα, ελαιόλαδο

Κόψτε σε κομματάκι το κοτόπουλο. Ρίξτε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το νέρο και το αβγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει κουρκούτι. Ζεστάνετε αρεκτό λάδι στο τηγάνι. Βουτήξτε το κοτόπουλο ένα ένα κομμάτι στο κουρκούτο και ρίξτε το τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε τα και ακουμπίστε τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα μπω και ρίξτε μέσα την σάλτσα Γλυκόξινη και ανακατέψτε. Σερίρετε με ρύζι και απολαύστε για καλό σκοπό!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wise κοτόπουλο πανέ με Oriental Salt

Υλικά

75γ αλεύρι, 500γ κοτόπυλο ψαχνο, ελαιόλαδο, 100μλ γάλα, 1 αβγό, Oriental Salt

Βάλτε περίπου 50γ αλεύρι σε ένα μπωλ με το αβγό και το γάλα και χτυπήστε τα. Αλατίστε με το Oriental Salt το μείγμα. Ανακατέψτε κι’ άλλο αλάτι με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατέψτε το και αλευρώστε το κοτόπουλο. Περάστε τα κοτόπουλα μέσα στο κουρκούτι. Βάλτε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 8-9 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και απολαύστε για καλό σκοπό!